Sunday, December 12, 2010

~KiTa~

assalammualaikum dan salam sejahtera......

firstly, aku nak mintak maaf sebab dah lama tak update blog ni. and kepada group I, sorry lah.  bukan aku taknak update pasal korang, just takde masa yang terluang.. busy kerja.. ni pun curi-curi masa jek...

ermmm...

semester 1

okay.. korang ingat tak tarikh 23 Mei 2009?
tu la tarikh kita daftar UiTM.. time tu kita tak kenal sape-sape lagi( tak tau la korang kan )

mesti kebanyakan daripada kita terkejut sebab bila sampai tu, kita tengok kampus kuantan tu tak macam universiti yang kita selalu tengok kat tv tu kan?.. rasanya dulu sekolah kita lagi besar daripada tu.

tapi nak buat camana kan.. dah memang tu rezeki kita..

aku ingat lagi Mdm Shatrah pernah cakap, kampus ni walaupun kecik, tapi kecik2 cili padi..
so aku assume la kampus kita ni gempak...

disebabkan ni cerita pasal group I, so memang aku akan focus kat group I.. yang lain jangan terasa tau.. nanti pasal korang pulak.. insyaallah..... -'.-

urm.. lepas je MMS tu, sumpah tak sabar nak masuk class.. nak jumpa kawan-kawan baru...

budak group I yang first aku kenal adalah mamat paling popular.. 'NOH Hujan'. sebab aku memang dah rapat dengan dia time MMS tu lagi.

bangga lak aku ada classmate popular macam noh ni.. hehehe


pastu masuk class, memang la aku senyap je kan.. tak kenal sape-sape.. takot nak tegur.. memang dengan noh je la yang aku borak.


dalam class dulu..

ada satu geng pmpuan.. eh.. tak la satu geng.. ada 2 orang jek.. memang sombong gila la aku tengok..
dua-dua free hair.. mesti korang dapat teka sape kan.. (aiza n balqis) bila dah lama-lama, baru la tegur menegur..

pastu pulak ada lagi satu geng.. ada 2 orang jugak kot tak silap aku.. sorang melekat sampai abis sem (dina).. yang lagi sorang dah pergi maktab awal-awal lagi (adnin).. adnin ni suka sangat bagi aku gula-gula setiap pagi.. so bila dia dah pergi merantau tu, takde la aku selalu dapat lagi gula-gula free..

pastu dalam class apa ntah.. lecturer suruh lantik class rep.. tiba-tiba tercalon lah nama zarin and untuk laki pulak, zulhilmi yatin yazix. dua-dua menang tanpa bertanding.. hahaha..

next,  ada sorang minah ni.. kira macam budak pmpuan yang aku suka tengok la.. tak tau la kenapa.. mungkin disebabkan pemakaian tudung yang unik kot.. haha.. nama beliau adalah amrah shamrah. eh salah.. amirah syahirah or mimi..
and kira macam bayang-bayang mimi ni, terselit lah sebuah nama nur fatin fatihah.. aku cakap dia ni macam bayang-bayang mimi sebab kat mana mimi ada, mesti fatin ada.. time first time nampak fatin ni aku terkejut jugak. sebab dia ni la minah yang aku terserempak dekat bank islam cawangan apa ntah kat kL tu sebelum daftar UiTM. kira time dekat bank dulu, aku tengok si fatin ni comel jugak. tapi yang tak boleh bla, suruh mak isi borang. hahahaha.. jangan marah fatin :P

okay, pasal laki pulak..

macam yang aku dah cakap, aku rapat dengan noh mula-mula tu.. nak tegur yang lain macam segan lah pulak..

tapi yang aku ingat, time tu aniq n izani ni pun suka jugak kat mimi.. rasanya la kot.. sebab aku selalu gak tengok dorang ni buat muka gentle depan mimi.. menyampah aku.. =P
pastu izani chow pergi mesir. belaja medic kot. bagus lah tu... nanti dah jadi tabib, boleh la rawat aku free.. ;)
and aniq pulak, dah jadi kawan baik aku sampai sekarang.. (ayat gay) hahahaha....

pastu, si yoyo.. dia ni best.. walaupun tipu kak ju, tapi dia tetap menggelikan hati dengan latahan.. suka gila melatah.. so kalau aku dah bosan kat class tu, aku bagi lah yo ni melatah.. sangat menghiburkan.. tapi mek yo pergi meninggalkan group I.. sedih-sedih...

then, shahril and faris pulak aku tak berapa nak rapat time first sem dulu.. mungkin sebab dorang sombong dengan aku kot..
tapi sekarang, shahril n faris la jugak yang selalu layan perangai gila aku ni..

erm.. lepas aku kira-kira, ada lagi sorang budak laki yang aku tak sebut..
urmm... siapa ek?? haa!
nama dia rashid. okay dah. malas nak hurai banyak pasal ko.

oh tidak lupa juga kepada maziah, yaya, sumayyah, asfarina, fatin najwa izyan syaima, norma, farah natasha, bella, dj, wawa, ain, suhada, izzati, shaz, sheril asmida..  walaupun aku tak berapa kenal korang sem1 dulu, tapi korang memang kawan yang best lah.. banyak jugak aktiviti korang join.. thx kawan..

erm.. aku pun dah tak berapa ingat sangat pasal sem 1.. cuma kenangan zoul dapat 100% dalam CSC amat tidak dapat dilupakan.. and kenangan belajar CSC memang paling best.. sebab takde tekanan langsung belajar csc tu.. ditambah pulak dengan kak ju yang sempoi.. memang best lah.. pastu kenangan belajar dengan sir ikmal.. agak pening lah mula2 belajar dengan dia.. tapi lama2, dah jadi best pulak.. tenkiu sir ikmal kerana tidak menggagalkan subject law saya... -_- . erm.. then kehadiran dr jelani n mr hiu menambahkan keceriaan Law I.. best jugak belajar dengan dr J n mr hiu ni.. walaupun kadang2 lawak yang diorang buat tu susah nak di intrepetasi, tapi sentiasa menghiburkan.... tenkiu SIR!!


okay next,

Semester 2.

sebelum register sem 2 ni, orang cakap ni la sem paling senang nak score..
so, aku pun dengan confident rasa nak buat betul-betul sem 2 tu..
pastu pulak, tregedi berlaku.. aku rasa satu uitm tau kot pasal kes tu..

penganiayaan oleh pihak tertentu telah berlaku.. mentang-mentang la mak bapak kitorang takde line kuat, senang ko je nak buat kitorang camtu kan.
so, disebabkan tindakan bodoh dan kurang bijak ko dengan mak bapak ko tu, sampai sekarang la orang memulaukan ko..

so, conclusion, semester 2 agak kurang menarik.. tapi nasib baik ada lecturer-lecturer yang sentiasa support dan memahami kitorang yang tak berapa nak bersalah ni..

erm.. lupa lak, semester 2 ni ada orang asing daripada planet mana ntah telah 'mencerobohi' atmosfera group I.. siapa lagi kalau bukan rabiatul adawiyah dan nusrat hassan... hahaha... korang berjaya menambah seri group I yang memang dah berseri ni.. hope korang suka la group I ni...


Semester 3

okay, ni last semester.. semester ni memang banyak sangat kenangan tak dapat dilupakan....
semester ni pun pendatang baru jugak.. nama beliau adalah fatin mardhiah.. aku tengok macam malu-malu je minah ni, tapi sempoi jugak bila buat presentations.. cool!

sem 3 ni jugak la titik perubahan kebanyakan daripada kita...
dari masing-masing malu kucing, dah jadi rapat... terutama kepada maziah dan yaya..

ayat maziah yang aku tak boleh lupa, 'kalau aku tau korang ni perangai camni, dah lama aku join korang'. hahaha.. tu la maziah.. sape suruh ko segan-segan dengan kitorang yang cool lagi best ni.. : D

erm.. aku sedih pulak nak tulis pasal geng jahat ni... rindu gila kat korang..

meh aku sebut satu-persatu nama korang..

bermula dengan aniq,
aniq ni boleh dipanggil dengan beberapa nama seperti 'apek', 'kepala', 'hensem' dan banyak lagi yang terpaksa aku tapis.. haha
walaupun aku tak berapa suka tengok aniq berjalan bila nampak perempuan, tapi aku rasa aniq dengan shahril la yang aku paling rapat.. best kawan dengan dia ni.. kau memang selalu nampak poyo bila kau bercakap dengan perempuan.. kadang-kadang rasa nak sepak-sepak je kau ni.. haha.. memang tak boleh lupa la kenangan kita main futsal sama-sama.. kalau kau takde, memang susah la nak menang.. nak kata kau ni hensem, ermm.. boleh la jugak.. tapi tak boleh tanding aku lah kan.. hahaha... banyak gak benda kita buat sama-sama.. merayap semua kan... so kalau aku nak tulis semua akitiviti kita, memang lagi 2 bulan la aku update blog ni..
cuma aku nak pesan kat ko,
kalau pergi makan, jangan letak wallet dengan phone kat atas meja. nanti ko terlupa.. nanti dah takde orang nak tolong amik kan wallet dengan phone ko tu.. okay? pastu, bawak kete jangan bajet terer sangat pulak.. macam la kau tak pernah mati enjin nak kutuk-kutuk aku kan.. :D

next, shahril,
ada satu peribahasa kalau cakap pasal shahril ni, 'jangan cakap macam shahril'. maksud dia sama la macam 'jangan cakap macam kel*ng' hehe.... jangan marah...
urm.. ko ni la aku rasa kawan paling alim dalam kelas kita kot... ko ni memang bagus lah.. selalu ajak aku sembahyang.. cuma aku liat sikit je.. ko selalu jugak dengar masalah aku.. ko selalu teman aku.. ko selalu tolong aku.. ajar aku subject yang aku tak reti.. ko defend futsal klas kita yang amat berguna.. ko ni pun kadang-kadang 'hilang' kalau black out.. haha. pastu kau ni pun dah pandai bercinta lately ni. so time ko bercinta ni, nampak la jugak yang kau tu asyik mengelamun jek.. gelak-gelak tengok sms.. dah macam orang gila pun ada.. tapi apapa pun, semoga bahagia ya.!

pastu, zoul anak yatin yazix,
dia ni 'abang long'. sebab dalam class, dia la yang paling besar pun... :P jangan marah zoul. heee~
zoul jugak merupakan class rep untuk laki.. zoul ni memang rajin datang class.. kadang-kadang dia pergi class sorang-sorang jek.. rajin sangat sampai tak nak tunggu kitorang.. huhu~
zoul ni jugak keeper class.. kalau takde zoul, tak lengkap la kalau main tu.. walaupun kau ni selalu jugak la lepaskan gol mudah, tapi kalau takde kau tak best dowh.. kadang-kadang tu bila kau lepaskan gol tu, rasa nak marah jugak. tapi bila tengok muka kau, rasa macam tak sampai hati.. :) pastu, dia paling pandai bab komputer selepas adik dia (rashid). tak percaya dia terer? tanya la markah csc dia. hehe.. zoul ni sangat baik.. dia selalu jaga hati kawan-kawan dia. terutama perempuan.. caring dowh zoul ni.. bertuah sape dapat jadi gf or bini dia nanti.. apa-apa pun, aku tau kat zoul ni la aku banyak buat salah.. so, aku mintak maaf dari hujung kening sampai hujung usus k... maafkan aku tau zoul yang hensem! =)

pastu abe faris,
dia ni takde la selalu sangat lepak dengan kitorang.. dia banyak lepak dengan peminat.. yela.. orangnya hensem kan.. tapi kadang-kadang tu dia layan jugak kepala gila kitorang ni.. so apapa pun, best lepak dengan kau! segala nasihat kau, akan aku pikir, pastu baru decide nak guna ke tak.. hahaha~

beralih pulak kepada perempuan,

urm, okay, dina,
nama penuh, nurdina binti khairi..
dia ni memang selalu sangat la join aktiviti-aktiviti paranormal kitorang.. kau ingat tak yang kita merayap cari hantu tu?? eh.. macam mana kau nak ingat, kan kau tido.. dina ni penakut orangnya.. dina ni jugak sangat -sempoi, boleh sembang apa jek dengan dia ni..perangai pun macam bongok-bongok sikit.. haha.. aku rapat jugak dengan dina ni. tapi ada satu peristiwa membuatkan aku gado kejap dengan dia.. pastu dah okay dah.. :) tapi tak pasal-pasal aku dapat nama 'orang jahat 1' kat kad raya.. grrr.... takpe-takpe..

pastu, aiza fazlina.,
si kecik ni dah macam adik kitorang..
selalu jugak join aktiviti kitorang.. tapi sem3 ni dah tak selalu sangat.. dengar citer sebab frust pasal laki..
memang bodo la laki yang mainkan kau tu aiza, takpe, yo dengan shahril ada.. hehehe.. ;)
aiza ni kadang-kadang orang yang sangat sensitif.. aku pun tak tau kenapa.. so, kitorang kena pikir dulu betul-betul sebelum cakap dengan dia ni.. takut nanti merajuk pulak si kecik ni.. erm, aiza, ingat tak hadiah birthday kitorang bagi kat kau tu?? jangan lupa pakai tau!. hehe.. walaupun kitorang sambut birthday kau salah tarikh(salah dina), tapi ikhlas.. :) btw, good luck aiza dalam hidup kau nanti! ;)

then, zarindatul arizah zahari.,
seorang class rep dan jugak pengutip duit RM1 aku.. aku tak tau la kenapa dia ni suka sangat dengan duit singgit tu.. berkira sangatt.. belanja je la sekali sekala kan... pastu dia ni la jugak akan mintak balance 5 sen kalau ada duit photostat lebih.. ntah apa yang dia nak sangat dengan 5 sen tu ntah.. hahaha.. zarin sangat bertanggungjawab.. dia punya bertanggungjawab tu kadang-kadang kitorang yang laki ni dah sampai sekilau baru dia nak bagitau class cancel.. thanks zarin! =D

beralih pulak kepada rabiatul adawiyah.,
dia ni walaupun baru masuk group I time semester 2, tapi sangat sempoi.. senang jek nak ajak pergi mana-mana.. selalu gak la dia ni join aktiviti-aktiviti pelik kitorang.. best jugak kawan dengan ruby ni.. kau bertambah best bila beli tudung yang aku jual.. pastu lak, si ruby ni jugak la yang selalu kantoikan aku bila aku amik tax seposen dua posen korang tu.. siot! hahaha~

pastu ahli baru,
maziah dan yaya..
mula-mula aku tengok dorang ni sem1 dulu, aku tak percaya boleh rapat dengan diorang..
pemalu gila dorang ni..
maziah ni sangat suka artis-artis tak berfaedah korea tu.. ntah apa yang dia minat pun tak tau.. aku lagi hensem daripada dorang.. hahaha.. maziah ni sangat pelik. sebab dia ada kepercayaan pelik.. contoh, kalau dia kua tak bagitau mak dia, nanti something bad akan jadi kat dia.. macam bola boling jatuh.. hahaha..

next yaya pulak..
yaya = penyu
kenapa penyu??
okay nanti aku tunjukkan satu gambar.. haha.. dia ni macam mana nak cakap ek? erm.. selalu gak membuat aku marah and dia ni selalu mencari idea-idea yang boleh mencungkil api kemarahan aku.. tapi benda yang aku tak boleh lupa, kalau pergi karaoke, bila orang nyanyi, dia akan tepuk-tepuk tangan(style mak-mak orang) hahahahaha~

ermm.. siapa lagi ek??
aku rasa takde dah kot.. kalau ada, sorry sangat-sangat.. aku ni short term memory.. sorry k?

okay, bahagian seterusnya, aku nak jamu korang dengan gambar-gambar kenangan kita.. banyak aku amik kat album korang. so, sorry kalau aku tak mintak izin dulu k..











-------------------------------------------------

group presentations semester 1

---------------


'kita'


------------------------------------------


dina dan aiza

-------------------





-----------------------------------------------------------




aku hanya mampu tersenyum....... =)

---------



haha ^-^

-------------------------------



'true story' =P

-----------------------

 
noh dan ayah


merenung kampung halaman....

Jangan Hampiri Keretaku

satu ketika di kelas csc134









                                                    
futsal sem1


     mimi dan fatin


happy classmates


??????



bakal lawyer..



kek

stylo tak rambut dina tu??? =P


farah dan suhada

'gadis'

-----------------------------


berfutsal!

--------------------------------------


si kecik dengan rutin harian..

maziah dan peminat.. haha



 yang belakang tu hensem kan???

--------------


shahril


kawan

 ---------------


 makan

-----------------------------





-----------------------





zoul mana??? tak muat dalam gambar kot.. =P

adik beradik
---------------------------------------




konon study...

budak melaka



abe faris

macha

apek

din bumi

zoul zombie



--------------------------

tengok muka shahril tu... =D



istana pasir..







------------------------------------------------------------------------------------
okay last.. 

gamba yang membuktikan kenapa yaya di gelar 'penyu'

.............
..........................
..........................................




HAHAHAHAHAHA!



------------------------------------------------------------------------------------------


erm.. k lah.. rasanya setakat ni je kot pasal kita.. harap nanti kita akan jumpa lagi...
banyak kenangan dengan korang memang takkan aku lupa...
thanks kawan-kawan sebab menceria dan mematangkan hidup aku kat sana....
thanks jugak sebab banyak tolong and support aku selama ni...

maafkan segala salah silap aku k...

terima kasih semua..

selamat tinggal Group I..! ~


from aziz,





13 comments:

dinanana said...

xde sape comment lg ke ?

aku bagi 8/10 ah .

zOuL_iMMe said...

hahahahaahahahaha...

kau tahu, kalau suatu hari nanti ada orang tanya ako siapa manusia paling jahat dalam dunia, jawapannya engkau ah orang jahat 1. Dah habis asasi dalam entri blog pun kau boleh buat bahan.. hahaha faking betul lah

terharu do aziz...dalam kelas kita tak ramai lelaki, so semua orang ako anggap bestfren ako kecuali ehem ehem.

gambar yaya tu nanti mesti dia salahkan ako. Fine. tapi, ako ada gambar yaya yang lagi niceee daripada yang kau punye..hahaha

nape tak eloborate do pasal kes tu, nak jaga nama baik oly ea? hahaha

~olypotter~ said...

kes apa zoul? tak tau pun? hahaha...
yeke aku paling jahat? kalau ye, bagus lah.. asyik orang panggil jambu jek.. :D

zOuL_iMMe said...

kau JJ, bukan Joe Jambul, tapi Jambu Jahat.

~olypotter~ said...

ala.. jahat pun tapi aku la yang korang paling tak dapat lupa kan... ;)

zarin said...

aziz. ahahahahaahaha. terima kasih ye sebab buat aku rasa mmg aku ni mata duitan. 5 sen pun berkira. ahahah. btw, thanks too for the 1 and half year riang ria suka duka dekat kuantan tu. best jd kawan kau even kau orang jahat 1 kan :D

~olypotter~ said...

yolah-yolah zarin.. tau pun kau berkira.. hehe.. aku memang sangat best kan?? aku tauuuuu... :D

joey said...

group I is so much fun,
group H biasa je,
group C byk sgt conflict best cnflicts tu yg buat bonding lg kuat,
papepun, nak jaga hati group i best lah

NuR fAtIn FaTiHaH said...

huhuhu~TERHARU baca benda ni.THANKS AZIZ (: fatin bagi 10/10

~olypotter~ said...

yeah! :)

Nur Atiqa said...

mst ont ko taip kan?? hehe

qis hakim said...

awwwhhh :')

~olypotter~ said...

thanks balqis. :)